Kyckling- och äppelbitarna steks först innan de träs på spett och eftersteks i ugnen. Kycklingen blir på så sätt jämnt stekt och är lättare att ta från spetten. Yoghurten kan bytas ut mot lätt creme fraiche.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 äpplen röda
4 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
4 msk sweet chilisås

Sås

2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta pressad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

20 min

1. Sätt ugnen på 175°. Lägg grillpinnarna i vatten.

2.Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skär kycklingfiléerna i 2×2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Salta och peppra kycklingen och bryn den runt om ca 3 minuter. Tillsätt äppelbitarna och bryn alltsammans ca 1 minut. Blanda ner chilisåsen. Låt svalna något.

3. Trä kyckling- och äppelbitarna på spett och lägg i en ugnssäker form. Häll över den sky som bildas. Sätt fatet
mitt i ugnen och efterstek spetten ca 5 minuter tills
kycklingen är genomstekt.

4. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kycklingspetten med såsen och nykokt pasta. Ev kan mer sweet chilisås serveras till.