Chilichokladtårta

Vill man ha extra stark chilismak på tårtan kan man använda en färdigsmaksatt chilichoklad, 64–70 %, i ganachen. Extra gott blir det om man serverar toffee-glass eller dulce de leche-glass till tårtan. Garanterad succé!

45 min + 25 min i ugnen + 1 timme i kylen

Chilichokladtårta

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka chilin riktigt smått. Smula sönder den torkade chilin riktigt smått. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt färsk och torkad chili. Mixa till en slät kräm.

2. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt kallna. 

3. Bred den karamelliserade mjölken på kakan och ställ den i kylen ca 1 timme.  

4. Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något och vispa i smöret. 

5. Bred ganachen på tårtan. Garnera med chili och kakaobönor. 

Recept från