Recept på vegansk chili

Recept på vegansk chili. Skönt het, kryddig linsgryta. Picklad rödlök ger syrligt sting.

 

30 minuter + 50 minuter koktid

Gör så här:

  1. Koka upp 1 liter vatten med 1 msk salt. Skölj linserna i kallt vatten var för sig. Lägg i belugalinserna och koka utan lock ca 10 min. Lägg i de bruna linserna och koka ytterligare ca 10 min. Blanda i de röda linserna och koka ytterligare ca 10 min.
  2. Ansa och skär kålen i små bitar. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Stek kål, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg.
  3. Tillsätt kryddorna och låt dem steka med ca 2 min. Blanda i paprikan och låt steka ca 2 min. Häll över linserna med sitt spad och späd med 2 dl vatten. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och chili.Koka utan lock ca 20 min. Tillsätt eventuellt mer vatten om det blir för torrt.
  4. Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken, blanda den med vinäger och salt. Låt stå ca 20 min.
  5. Blanda ner vinägern i chilin.  Krydda med peppar. Servera med picklad lök, garnera med salladslök. 

Recept av Sebastian Schauermann

Recept från