Chili con Carne är en mustig gryta med köttfärs och chili. Läcker vardagsmat när den är som bäst. Här är godaste recepet på chili con carne.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk chilipeppar
0,5 tsk mald spiskummin
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
400 g nötfärs
1 morot finriven
1 kanelstång
1 tsk salt
410 g kidneybönor
1 dl persilja hackad

Tillbehör

4 bröd

Chili con carne – gör så här:

  1. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken. Hacka snabbt lök och vitlök i matberedare.
  2. Fräs löken i olja tillsammans med chilipulver, chilipeppar och spiskummin, några minuter utan att löken tar färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad buljongtärning, nötfärs, finriven morot, kanelstång och salt. Rör om. Låt sjuda 20 minuter utan lock på svag värme. Plocka upp kanelstången ur grytan.
  4. Spola bönorna under rinnande kallt vatten. Låt dom rinna av väl. Bland ner bönor och hackad persilja. Värm före servering. Servera ett gott bröd till. Kidneybönor på burk är ett utmärkt exempel på bra halvfabrikat.