I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Ge chili con carnen en höstig touch - byt ut köttfärsen mot en god och mör högrev!

För 4

Ingredienser

800 g högrev
1 msk smör
vatten
0,5 dl Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
1 tomat skalad burk 400 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
0,5 chili röd
400 g vita bönor, stora, konserv
för rökigare smak tillsätt Liquid smoke 2-3 droppar

Chili con carne på högrev

1.Skär högreven i grova bitar, 2×2 cm.
2.Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten.
3.Småkoka köttet i ett par minuter, häll av vattnet och spola köttet väl.
4.Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, låt köttet sjuda ca 1 timme.
5.Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört.
6.Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. mer fond och nymald svartpeppar.
7.Servera till nybakat bröd och sallad.
8.Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid hickory smoke.