Chèvrepaj med valnötter och päron

Recept på chèvrepaj med valnötter och päron. Välj mogna päron till pajen av sorterna bosc eller conference. 

15 minuter + 15 minuter + 30 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Skär smöret i kuber och mixa med mjöl och salt i en matbere-dare, eller nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop degen.
  2. Tryck ut degen i en rund, ca 24 cm i diameter, eller avlång form, ca 12 x 30 cm. Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skala och skär lök och urkärnade päron i tunna klyftor och fördela i pajskalet.
  5. Strö över valnötter och timjan. Skiva osten och lägg den överst. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna före servering. 

Recept från