Chèvre chaud med smörslungade kantareller och syltad rödlök

Recept på Chèvre chaud. Smörstekta kantareller med krämig saltsyrlig ost och syltad lök i en härlig festsallad.

Annonsen laddas.

30 min

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Skär brödet i bitar, ca 2 x 2 cm. Stek det i 2 msk olja tills det är knaprigt. Krydda med 2 krm salt.
  2. Rödlök: Skala löken och skiva den tunt på mandolin. Lägg i iskallt vatten ca 5 min. Blanda ihop alla ingredienser till ättikslagen. Häll av vattnet från löken och lägg den i lagen. Låt ligga ca 10 min.
  3. Ansa och skiva sellerin tunt och lägg i iskallt vatten. Häll av vattnet före servering.
  4. Ansa kantarellerna. Skala och  skiva vitlöken tunt. Stek kantareller och vitlök i smör. Krydda med  timjan, 1 tsk salt och peppar. Stek tills kantarellerna är torra.
  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 2–3 min. Kyl dem i iskallt vatten.
  6. Ansa salladen. Lägg den på tallrikar eller fat. Ringla över 2 msk olja och citronsaft och vänd runt med salladen.
  7. Ta bort kortändarna på getosten. Skär den i fyra skivor. Lägg  dem på bakplåtspapper i en ugnssäker form. Värm osten mitt i ugnen 5–7 min, tills den börjar få färg.
  8. Lägg haricots verts, selleri och svamp på salladen. Lägg på den varma getosten. Ringla honung över osten och strö över krutonger. Servera den syltade löken till.

Recept från Allt om Mat