Recept på chèvre chaud med haricots verts och valnötter. Enklaste middagen med god grillmacka. ­Variera med skivat päron, rökt kalkon eller stekt zucchini­.

För 2 personer

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
2 tomater
125 g chèvreost
1 klyfta vitlök liten
150 g haricots verts
75 g sallad blandad
20 g valnötter
salt
svartpeppar nymald
olivolja
äppelcidervinäger

20 min

Chèvre chaud med haricots verts och valnötter – gör så här:

  1.  Skiva tomaterna. Fördela tomater och ost på två av brödskivorna. Lägg på resterande bröd. Grilla mackorna i mackjärn eller stek dem i grillpanna ca 2 min på varje sida, tills osten smälter.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Tina och stek haricots vertsen med vit­lök i 1 tsk olivolja ca 3 min.
  3. Blanda 1 msk olja, 1 msk äppelcidervinäger, 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera brödet med bönor, sallad, dressing och valnötter.