Cheesecake med rom och körsbär

Vill du inte smaksätta med rom kan den uteslutas eller ersättas med t ex kirsch.

1. Sätt ugnen på 150°. Kör kexen till smulor i en matberedare. Smält smör och blanda med smulorna. Bred ut dem i en form och pressa med fingrarna så de packas samman. Grädda smulbottnen mitt i ugnen ca 10 min.
2. Diska ur matberedaren och kör ost och socker till en kräm. Tillsätt ett ägg i taget och kör till en jämn smet. Blanda ner rom och häll smeten i formen med den förgräddade smulbottnen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna och sedan stå i kylen.
3. Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Värm vinet lite grann, lyft upp gelatinbladen och smält dem i vinet under omrörning. Blanda ner socker. Låt det svalna något och häll det sedan över den kalla kakan när det har äggvitekonsistens. Låt det stelna i kylen.

Recept från