Cheesecake med lime som går att göra ett par dagar i förväg. Den blir som en blandning av cheesecake och moussetårta.

För 10 person(er)

Ingredienser

Cheesecake botten

8 digestivekex
2 dl kokosflingor
100 g smör

Cheesecake fyllning

225 g fryst mango
2 msk pressad lime
200 g naturell färskost t ex Philadelphia
2 dl turkisk yoghurt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsicker
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Rippel

1/2 gelatinblad
225 g fryst mango
1 msk florsocker
1 msk pressad lime

40 min + 3 timmar i kylen

Cheesecake med mango, kokos och lime – gör så här:

  1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det.
  2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Platta ut  blandningen i formen.
  3. Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  5. Värm ca 2 dl av mango-yoghurtblandningen. Ta upp gelatinbladen och smält dem under omrörning i den varma blandningen. Vispa ner gelatinsmeten med resten av mangoyoghurten.
  6. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i mangosmeten. Banda väl. Häll blandningen i formen.
  7. Rippel: Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Mixa mangon slät tillsammans med florsocker och limesaft. Häll upp hälften i en liten kanna.
  8. Värm hälften av mangopurén som är kvar. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta däri. Blanda sedan med resterande mangopuré. Ringla det i två runda ringar över mangoyoghurten i formen. Rör runt med skaftet på en sked till vackert mönster. Ställ in cheesecaken i kylen ca 3 timmar, tills den stelnar.
  9. Skär med en blöt kniv runt kanten på formen och knäpp loss kanten. Servera med mangosåsen vid sidan av.