En krämig cheesecake i bakelseform gör sig lika bra på kaffebordet som i picknickkorgen.

För 10 personer

Ingredienser

16 digestivekex
1 tsk kardemumma mald
150 g smör
1 citron rivet skal och 3/4 dl pressad saft
250 g ricotta
1 dl crème fraiche
1 ägg
0,75 dl florsocker
0,75 dl jordgubbssylt
10 jordgubbar små

Cheesecake med jordgubbstopp

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.
2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.
3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.