Champinjoner, vitlöksstekta

Champinjoner steka med vitlök och olivolja. Passa på att njuta när andra råvaror är svåra att få tag i.

Champinjoner, vitlöksstekta Receptbild - Allt om Mat
Wolfgang Kleinschmidt

Champinjoner, vitlöksstekta

Ingredienser 4 portioner

2 msk balsamvinäger
2 msk persilja, hackad
250 g champinjoner
3 klyftor vitlök
salt, + svartpeppar
2 msk olivolja, jungfru (t ex Villa Magra)

Näringsvärde

130 kcal, 13 g fett, 1,5 g protein, 3 g kolhydrater

Tillagning: 10 min

1. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva vitlöken tunt.
2. Stek champinjoner i oljan ca 2 min, tills de fått fin färg. Fräs med vitlöken sista minuten. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar,
3. Vänd ner vinäger och persilja.

Recept från