Champagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglass

Till dessert bjuds en välkyld och läskande jordgubbssoppa. Små kokosbiskvier serveras till.

Annonsen laddas.

Champagnetoppad jordgubbssoppa med kokosbiskvier och vaniljglass

1. Kokosbiskvier: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint. Blanda med socker och äggvita. Vänd i mjöl och kokos. Färga smeten rosa med hushållsfärg.
2. Mjöla fingrarna och rulla 20 bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna kallna på galler.
3. Snoppa och mixa jordgubbarna med florsocker och apelsinsaft. Kyl soppan väl. Tillsätt champagnen precis före servering.
4. Häll upp soppan i glas eller djupa tallrikar. Lägg i en kula vaniljglass och garnera med halverade jordgubbar. Servera med kokosbiskvier.

Recept från Allt om Mat