Ceviche blir godast då den får marinera minst 4 timmar i kylen.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g fiskfilé vit, t ex gös som varit fryst i minst 2 dygn
1 lök liten gul
2 selleri stjälkar
1 chili, t ex spansk peppar röd
0,5 koriander kruka
1 dl lime pressad
1 tsk chili torkad
1 tsk salt
4 isbergssallad blad

Tillbehör:

kex salta

Ceviche – gör så här:

  1. Skär fisken i små tärningar. Skala och finhacka löken. Ansa och halvera selleristjälkarna på längden. Skär dem i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern.
  2. Blanda samtliga ingredienser och ställ i kylskåpet ca 4 timmar.
  3. Lägg salladsbladen i bottnen på portionsskålar. Fördela cevichen i skålarna och servera med salta kex.
Fler recept med: Buffé, Fest, Övrigt, Smårätter, Snittar