Cassataparfait med limoncello

Gör dem gärna i muffinsformar av silikon, då lossnar de lätt. Andra formar måste man klä med plastfolie för att parfaiten ska lossna utan att den smälter.

20 min + 4 timmar marinering + 4 timmar i frys

Cassataparfait med limoncello

 

Gör så här:

1. Lägg frukt och citronskal i en skål och häll över citronsaft och limoncello. Blanda och låt stå 4 timmar, gärna längre. Riv eller finhacka chokladen. Finhacka ­pistaschnötterna.

2. Ta fram tre bunkar. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och luftigt. Vispa mascarpone och grädde luftigt. Vispa ­vitorna till fast skum.

3. Vänd samman äggulevispet med mascarpone och grädde. Vänd ner choklad, nötter och frukt, spara lite av frukten till garnering. Vänd sist ner de ­vispade vitorna. Rör försiktigt så luften stannar kvar.

4. Fördela smeten i portions­formar av silikon eller i en plastfolieklädd större form.

5. Frys ca 4 timmar för små och 10 timmar för en större.

6. Ta parfaiterna ur formarna när de är helt frysta. Garnera med marinerad frukt och guldpulver. * säljs genom Gåshaga Gourmet och på millmortar.com

Recept från