Recept på carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och rostade valnötter. Rödbetor och chèvre är en klassisk kombination där sötman i ­betorna bryts av fint mot den syrliga getosten.

För 4 personer

Ingredienser

500 g rödbetor
1 dl valnötter
1 påse salladsblad späda (ca 70g)
1 msk olivolja
1/2 msk honung flytande
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald

Kräm:

75 g chèvreost
3/4 dl crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar nymald

25 min + koktid för ­rödbetorna

Carpaccio på rödbetor med späd sallad, chèvrekräm och rostade valnötter

 

Gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Häll av och gnid av skalet under rinnande kallt vatten.
  2. Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna.
  3. Kräm: Skär bort kanten på ­osten. Mosa samman getost och crème fraiche med en gaffel. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär rödbetorna i tunna skivor, gärna på mandolin.
  5. Fördela rödbetorna på tallrikar. Klicka över chèvrekrämen och strö över sallad, örter och de rostade valnötterna. Ringla över olja och honung. Strö över flingsalt och peppar och servera.
Fler recept med: Förrätter, Övrigt