Carpaccio på pilgrimsmusslor, ananas och mangosallad

För att röka pilgrimsmusslor behövs bara en enkel folieform och en bra fläkt. Givetvis kan även en Abu-rök användas. Salladen går bra att förbereda och stå klar i kylen.

Annonsen laddas.

1. Ananas- och mangosallad: Skala och skär ananas och mango i 1/2 cm stora tärningar. Blanda ananas, mango, spansk peppar, salladslök, honung och lime. Smaka av med salt och peppar.
Täck med plastfolie och låt stå i kylen några timmar.
2. Rökta pilgrimsmusslor: Bottna en folieform med ett tunt lager alspån. Lägg ett ark folie ovanpå spånen. Krydda pilgrimsmusslorna och lägg dem ovanpå. Täck hela formen med folie. Ställ formen på en varm platta 2 min. Glöm inte fläkten för det röker rejält.
3. Apelsinhalstrade pilgrimsmusslor: Skär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ur all återstående saft.
– Hit går bra att förbereda –
4. Smält smöret i en het stekpanna. Tillsätt apelsinfiléer och saft och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Krydda och halstra pilgrimsmusslorna 1-2 min per sida. Vänd ner dem i apelsinsåsen.
5. Servering: Skiva de rökta musslorna tunt. Fördela skivorna på tallrikar. Häll lite ananas- och mangosallad ovanpå. Lägg till sist de apelsinmusslorna vid sidan om. Garnera med gräslöksstrån och servera direkt.

Recept från Allt om Mat