Carpaccio på oxfilé med salsa verde

Recept på carpaccio på oxfilé med salsa verde. Välj kött av hög kvalitet. Handla gärna i charkdisken, då kan du få hjälp med att banka ut köttet.  

För 12 personer på buffé:

Ingredienser

800 g oxfilé i bit
75 g pinjenötter
1 kruka oregano
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar nymald

Salsa verde:

3 vitlöksklyftor
2 krukor persilja
1 dl kapris
6 sardeller i olja
1,5 dl olivolja
3 msk citron pressad
0,5 tsk svartpeppar nymald

20 minuter

Carpaccio på oxfilé med salsa verde – gör så här:

  1. Putsa oxfilén. Frys in köttet tills det är halvfryst. Skär det i riktigt tunna skivor. Lägg ut dem på fat. Ställ köttet i kylen till servering. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg.
  2. Salsa verde: Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser med mixerstav.
  3. Ringla salsa verde över köttet och strö över pinjenötter, salt och peppar. Garnera med oregano och servera.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Fler recept med: Buffémat, Kött, Nötkött, Övrigt