Mat-Tinas carpaccio från boken "Tinas kök" (Damm förlag).

För 4 portioner

Ingredienser

300 g oxfilé färsk
1 ruccolasallad ask
hyvlad manchego eller parmesan

Vinägrett:

0,5 dl valnötter
0,5 msk rosmarinkvistar färsk eller 1 tsk torkad
1 rödlök
0,75 dl kallpressad rapsolja
citronsaft
salt och svartpeppar

Carpaccio med valnöts- och rosmarinsvinägrett – gör så här:

  1. Börja med vinägretten. Hacka valnötter och rosmarin, skala och finhacka löken.
  2. Blanda allt med rapsoljan och smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.
  3. Skiva oxfilén så tunt som möjligt. Fördela ruccolan på tallrikar, lägg på kött och ringla över vinägretten. Salta och dra ett par drag med svartpepparkvarnen. Hyvla ost över.
  4. Låt oxfilén stå och dra i 5–10 minuter före servering.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Gourmet och lyx, Kalv