Carnitas – mexikanska tacos

Recept på carnitas – mexikanska tacos. Välj gärna ekologiskt kött. Köttet går bra att förbereda och värma i skyn.

15 min + 1 h i marinad + 1 1/2 h i ugn

Carnitas (mexikanska tacos) – gör så här:

  1. Kryddblandning: Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med de torra kryddorna.
  2. Massera in kryddblandningen i köttet. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme. 
  3. Sätt ugnen på 225°. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i het panna tills det fått fin färg. Lägg köttet i en långpanna. 
  4. Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Halvera och pressa ut 4 dl apelsinsaft. Blanda apelsinsaft och -skal, limesaft, soja och öl och häll över köttet. 
  5. Tillaga köttet mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, tills det är mört och skyn nästan kokat bort. Vänd köttskivorna några gånger under tiden.
  6. Dra isär köttet med gafflar och blanda med sky. Blir det mycket sky över kan den kokas ihop och blandas med köttet. 

 

Tomatsalsan Pico de gallo

tomatsalsa-tacos

Finhacka tomater, silverlök, jalapeñochili – och rör ihop med limesaft och salt. Recept hittar du här.

Riktig guacamole

guacamole- recept

Riktig guacamole ska vara grovmosad, gärna mortlad, och kryddad med koriander. Recept hittar du här!

Sallad med lime- och agavedressing och riven getost

sallad-tacos

Servera gärna med en krispig sallad med rädisor, spetkål och riven getost. Och en dressing med lime och sirap. Recept hittar du här.

Krispiga tortillas

tortillas till tacos

Köp färdiga tortillabröd, pensla de lätt med olja på båda sidor. Stek i stekpanna tills de fått lite färg ca 20 sekunder på varje sida. 

Drycktips för en mexikansk kväll: Tequila melonade

drink till mexikansk mat: tequila

Fräsch och fruktig drink inleder middagen. Drinken är minst lika god utan alkohol, men tequilan för såklart tankarna närmare Mexiko. Recept på Tequila melonade.

Recept från