Carne crudo smaksatt med citron, dragon och olivolja, gulbetor, parmesanost och crostini

Välj kött med omsorg. Köttet ska ­finhackas strax före servering, men ­övriga tillbehör kan göras i god tid.

Annonsen laddas.

50 min

Carne crudo smaksatt med citron, dragon och olivolja, gulbetor, parmesanost och crostini

 

Gör så här:

1. Gulbetor: Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och gnugga av skalet. Skär betorna i tärningar och blanda dem med flingsalt.

2. Crostini: Sätt ugnen på 250°. Skär baguetten i tunna skivor, lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och strö över salt. Rosta bröden mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna på galler.

3. Putsa och finhacka kalvköttet. Skala och finhacka löken. Blanda samtliga ingredienser till carne crudon och krydda med salt och peppar.

4. Lägg upp carne crudon på tallrikar. Lägg på gulbetor och mâchesallad. Riv över parmesanost, garnera med crostini och ringla över olja.

Recept från Allt om Mat