Cappuccinoskorpor

Starkt kaffe och mörk choklad ger de knapriga skorporna fyllig smak.

1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka cho­klad och nötter. Vispa smör och socker. Vispa i äggen, ett i taget, och kaffet.
2. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner lite i taget i äggsmeten. Rör i choklad och nötter.
3. Dela degen i två bitar. Forma den till två längder, ca 25 cm långa, på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
5. Ta plåten ur ugnen och låt längderna svalna ca 10 min. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda snittar. Lägg ­skorporna på galler med snittytan upp och grädda ytterligare ca 10 min. Stäng av ugnen och låt dem stå på efter­värme ca 10 min. Låt skorporna kallna på galler.

Recept från