Pannacotta med cappuccinosmak. Kokosflingor får mycket mer karaktär när de rostas lätt. Passa noga så att de inte bränner vid!

För 8 person(er)

Ingredienser

Pannacotta

Pannacotta:

2 gelatinblad
0,5 vaniljstång
6 dl vispgrädde
1,5 dl farin brun
2 msk espressopulver (snabbkaffe)

 Physalis:

0,75 dl kokos
1 physalis ask (ca 15 st)
1 dl strösocker
2 msk vatten

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
2. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
3. Fördela blandningen i 8 portionsglas. Ställ kallt minst 6 timmar.
4. Rosta kokosen i torr panna under omrörning tills den får lite färg. Häll över på ett fat.
5. Smält socker och vatten i en liten kastrull. Koka på medelvärme tills lagen får lite färg. Ta kastrull-  en från plattan.
6. Vik försiktigt physalisbladen åt sidan. Doppa en efter en: först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen.
7. Garnera pannacottan med överbliven kokos och servera tillsammans med physalisen.