Cannelloni är en snabblagad rätt som går utmärkt att tillaga dagen före och värma i mikrovågsugnen. Färdigsköljd sallad som säljs i påse är bra att ha.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g färska lasagneplattor
290 g marinerade späda kronärtskockor
250 g kesella
1 äggula
2 dl parmesan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
5 dl ostsås (kelda)

Servering

rucola, tomater

Canneloni med kronärtskocka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kronärtskockorna i mindre bitar och blanda med kesella, äggula, 3/4 av parmesanen, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen i lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av ostsåsen i en ugnssäker form och lägg i rullarna. Häll över resten av såsen och strö på resterande parmesan. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
  3. Servera rullarna med rucola och tomat. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja.
Fler recept med: Övrigt