Cannelloni med svamp och spenat

Svamp, timjan och ricotta ger gräddigt goda rullar. Den som har bråttom kan skippa rullandet och bara varva plattor och fyllning till en lasagne.

30 min + 25 min i ugnen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj och finstrimla purjolöken. Ansa och hacka champinjonerna. Finhacka timjanen.
3, Stek svampen i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 4 min. Tillsätt purjon och 1 pressad vitlöksklyfta. Fräs 1 minut. Tillsätt färsen och stek ca 2 min. Stäng av plattan.
4. Krama ur spenaten och finfördela den. Tillsätt spenat, ricotta, 1 dl mjölk, hälften av timjanen, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Skär varje pastaplatta i två delar tvärsöver och lägg ut dem på bänken. Fördela färsen jämnt i nedre kanten. Rulla ihop och lägg dem i en lätt oljad form.
6. Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull under omrörning (passa så den inte kokar över). Rör ihop Maizena med 4 msk vatten. Vispa ner redningen i mjölken och låt allt få ett uppkok.
7. Rör i 1  1/2 dl ost och  resterande timjan. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk salt. Fördela såsen jämnt över pasta­rullarna. Strö över 1/2 dl ost och baka rullarna mitt i ugnen ca 30 min.
8. Servera cannellonin med rucola eller mixsallad.

Recept från /LagaLätt