Grundreceptet kommer från en liten reklamfolder instoppad i en ask med en fransk camembertost. Salladen kan antingen läggas upp på ett stort salladsfat eller göras som färdiga portioner på tallrikar. En baguette kan vara gott till.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g camembertost
1 salladshuvud (grönsallad eller romansallad)
50 g russin
1 äpple
2 tsk citronsaft
1 knippa rädisor
200 g körsbärstomater
2 msk persilja finhackad
2 msk körvel finhackad
50 g svarta oliver

Vinägrettsås

2 msk olivolja
1 msk vinäger
0,5 tsk grovt salt
0,5 krm peppar från kvarn

1. Skiva camemberten tunt.
2. Gör i ordning alla grönsakerna. Lossa salladsbladen. Blötlägg russinen i ljummet vatten. Skala och skiva äpplet i tunna skivor samt häll citronsaft över.
3. Gör i ordning såsen genom att blanda olivolja, vinäger, grovt salt och nymald peppar.
4. Finhacka kryddörterna efter att ha sköljt dem ordentligt.
5. Lägg salladsbladen på ett stort fat. Lägg några skivor av camembert och äpple över. Tillsätt avrunna russin, hela rädisor och körsbärstomaterna. Lägg på ett nytt lager camembertskivor och dekorera med de svarta oliverna. Häll över vinägrettsåsen och strö slutligen över de finhackade örterna.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Sallader, Smalt