Äppelchutneyn passar till de flesta ostar.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Camembert med äppelchutney och citronbasilika

200 g camembert
2 små äpplen
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
3 msk äppelcidervinäger
4 msk strösocker
2 msk finstrimlad citronbasilika eller någon annan basilikasort

Tillbehör

rostat bröd

20 min

Camembert med äppelchutney och citronbasilika

 

1. Kärna ur och fintärna äpplena. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs äpplena i olja i en kastrull. Tillsätt chili, vinäger och socker. Koka kraftigt 2–3 min, tills nästan all vätska kokat in. Låt chutneyn kallna och blanda sedan ner basilikan.

2. Servera chutneyn till camemberten och rostat bröd.

Fler recept med: Buffé, Dressing, Fest, Frukt och bär, Övrigt