Calzone

Pizzan garneras med tomater och basilika som får gå med i ugnen några minuter. Ett recept på en calzone du absolut borde prova!

50 min

Calzone

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Fyllning:

2. Strimla skinkan. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp och vitlök i torr stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra. Grovriv mozzarellan. Finriv pecorinon. Blanda ostarna och ta undan 4 msk av ostblandningen till garnering.

Tomatsås till pizza:

3. Rör ihop tomatpuré och chilisås med olja, salt och chiliflakes.

4. Sätt ugnen på 275°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till rundlar, ca 25 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen.

Fördela skinka, svamp, ost och tomater. Vik över ena halvan och nyp ihop i kanten.

5. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 7 min. Skär tomaten i bitar. Blanda med basilika, salt och peppar. Ta ut pizzorna och fördela tomat och den sparade osten ovanpå. Grädda ytterligare 3–4 min.

Sallad som passar till calzone:

6. Skala och skiva löken. Blanda löken noga med salt och socker. Häll över olja och vinäger. Blanda lök och rucola. Servera till pizzorna.

Perfekt som fördrink är den här drinken på clementin och campari

Recept från