Cajsa Wargs klassiska kryddskinka har inspirerat kryddsättningen av dessa små vardagsbiffar. Stansa ut färsen med ett glas till tunna biffar och grädda snabbt och lätt i plättlaggen.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g köttfärs (nöt- eller blandfärs)
1,5 tsk salt
0,5 dl vatten
1 ägg
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk mald kryddpeppar
2 msk smör till stekning

Tillbehör

1 kg potatis
5 dl hönsbuljong
1 tsk salt
250 g gröna bönor

Senapsgräddfil

2 dl gräddfil
2 tsk grovkornig senap

1. Blanda samman ingredienserna till färsbiffarna. Smaka av styrkan på kryddor och salt. Platta ut köttfärsen till ca 1 cm tjock platta på vattensköljt skärbräde.
2. Ta med ett glas eller ett mått ut biffar (3-4 biffar per 100 g). Stek biffarna i lite smör i stekpanna eller plättlagg.
Beräkna ca 1 minut per sida.
3. Skala potatisen och skär dem i klyftor.
4. Låt buljong och salt koka upp, lägg i potatisklyftorna och låt dem koka på svag värme ca 10 minuter, tills de är genomkokta.
Låt bönorna koka med några minuter i slutet av koktiden.
5. Blanda samman gräddfil och senap. Servera kryddbiffarna tillsammans med den buljongkokta potatisen och senapsgräddfil.

Fler recept med: Övrigt