Caesarsallad med citronmarinerad kyckling

1. Skär några sneda snitt på ovansidan av varje bröstfilé. Lägg dem på en tallrik. Krydda med citronskal, citronsaft, peppar, salt och rosmarin. Lägg på plastfolie och låt dem stå svalt medan du gör själva salladen.

2.Dressing: Ställ en rundbottnad skål på en fuktad handduk så att den står stabilt. Lägg äggula, sardellfiléer, senap, vitlök, worcestersås, citronsaft och vinäger i skålen.

3. Vispa ner oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle till en slät majonnäs. Blanda ner parmesan och smaka av med salt och peppar. Rör ner mjölk för en mjukare konsistens.

4. Skölj salladen och låt den rinna av väl. En salladsslunga är bra för att få salladen torr och fin. Riv salladen i bitar. Det är bättre att riva salladen än att skära. En riven kant blir ojämnare och tar upp dressingen bättre. Lägg bitarna i en rymlig skål och blanda med dressingen.

5. Krutonger: Kantskär brödbitarna och skär skivorna i tärningar. Lägg dem i en plastpåse och ringla över olja. Blås in luft i påsen, håll ihop så att luften stannar som i en ballong. Skaka lätt så att brödtärningarna blandas med oljan. Stek tärningarna på medelvärme till gyllengul färg.

6. Hetta upp en grillpanna och stek kycklingfiléerna ca 2 min på varje sida på hög värme. Sänk därefter värmen och låt dem steka ca 10 min tills innertemperaturen är 68°. Skär upp filéerna i skivor och servera med sallad och krutonger. Garnera med hyvlad parmesan.
 

Recept från