Caesarpaj

Sardellcrème finns att köpa färdig i tub. Det ska vara 2 msk i fyllningen, smaken mildras i ugnen.

Annonsen laddas.

30 min + 50 min i ugnen

Caesarpaj

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen

i en form med löstagbar kant,

ca 24 cm i diameter.

2. Nagga bottnen och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning

3.  Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet

i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek purjolök och vitlök i smör tills de mjuknat. Blanda i kycklingen. Krydda med salt och peppar.

Lägg fräset i pajskalet.

4. Vispa ihop ägg, mjölk, 2 dl ost och sardellcrème. Häll äggstanningen i formen. Strö över 2 dl ost. Sänk värmen till 200°. Grädda

i nedre delen av ugnen ca 40 min.

5. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finstrimla salladsbladen. Strö bacon, sallad och hyvlad parmesanost över ­pajen och servera med sallad.

Recept från Allt om Mat