Här har vi slagit ihop  den goda ­caesarsalladen med klassikern club sandwich. Servera som små minimackor till festen.

För 8 person(er)

Ingredienser

Caesarclubsandwich

4 kycklingfiléer (à 125 g)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 paket bacon (à 140 g)
16 stora skivor formfranska
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
50 g parmesanost
1 påse babyspenat (70 g)

Caesardressing

2 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja, rumsvarm
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citron
1/2 tsk worcestersås
1 dl finriven parmesanost
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

40 min

1. Dressing: Hacka sardellerna och blanda med senap, äggula och pressad vitlök. Vispa i hälften av oljan droppvis. Rör i vinäger, citronsaft och worcestersås. Vispa i ­resten av oljan i en fin stråle. ­Tillsätt parmesan, salt och peppar.

2. Stek kycklingfiléerna i smör ca 5 min på varje sida, tills de är genom-stekta. Salta och peppra. Skiva kycklingen tunt.

3. Stek baconet frasigt, låt ­rinna av på hushållspapper. Bryt i bitar. Skär bort kanterna och rosta bröden. ­Halvera vitlöken och dra med den skurna sidan mot brödet. Ringla över olja. Strö på flingsalt.

4. Hyvla parmesanen. Varva ost, kyckling, bacon, dressing och spenat mellan bröden. Skär dem på diagonalen till trianglar. Stick i tandpetare  och servera.