Butternutsoppa med edamame- och pumparöra

Helt korn kan ersättas med kokt matvete på burk till denna butternutsoppa!

30 min + 8 timmar i blöt

Recept: Butternutsoppa med edamame- och pumparöra

  1. Blötlägg kornet 8–10 timmar. Koka det mjukt i nytt vatten, ca 20 min. Häll av i sil och skölj i kallt vatten.
  2. Skala pumpa, morot och lök och skär i mindre tärningar. Skala och finhacka ingefära. Skiva sellerin.
  3. Fräs alla grönsaker i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och buljong. Låt småkoka till grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 min. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Rör ner kornet.
  4. Hummus: Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna. Låt svalna. Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda frön, bönor, citronsaft, olivolja och vatten i en bunke. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll soppan i tallrikar och toppa med röran. Ringla över pumpakärnsolja och servera.

Recept från