Recept på busenkel thaikyckling. Fisksås, chili, kokosmjölk och koriander ger kycklingen god thaismak.

För 4 personer

Ingredienser

3 kycklingfiléer (150 g)
1 broccolistånd (250 g)
1 röd paprika
2 rödlökar
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 tsk fisksås
3 msk tamari (soja)
2 msk finhackad ingefära

Garnering

koriander

Tillbehör

råris eller rårisnudlar

15 min + 10 min koktid

Busenkel thaikyckling – gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och bryt broccolin i buketter. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg kyckling och grönsaker i en gryta och häll på kokosmjölken. Låt koka under lock ca 10 min, tills kycklingen är genomkokt, 68° innertemperatur.
  3. Smaka av med fisksås och tamari. Strö över chili, ingefära och koriander. Ät som det är eller servera med råris eller rårisnudlar.
Fler recept med: Övrigt, Thailändskt