I en klassisk burrito, eller taco de harina, från Mexiko är frijoles refritos, (kokta och sedan stekta svarta- (negros) eller bruna- (bayos) bönor), spanskt ris eller kött ofta de enda fyllningarna. I USA består däremot fyllningarna vanligtvis av en kombination av ris, svarta bönor, majs, tacosås, kött, ost och gräddfil. Prova vilken du gillar bäst, receptet finner ni nedan!

För 4 portioner

Ingredienser

Burrito

3 dl ris
500 g nötfärs
1 msk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk kummin
1 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 svarta bönor GoGreen
1 Gorumet Majs Ekologiska GoGreen
1 tacosalsa hemmagjord (se länk till recept i instruktionerna)
4 vetetortillas stora
2 gul lök
3 dl crème fraiche
cheddarost riven, efter smak

20 minuter

Burrito – gör så här:

  1. Koka riset med 6 dl vatten.
  2. Fräs köttfärsen med chilipulver, oregano, kummin, paprikapulver, vitlök, salt och peppar.
  3. Hacka upp löken.
  4. Fyll din vetetortillia med köttfärs, ris, svarta bönor, majs, tacosalsa, lök, creme fraiche och cheddarost. Servera!

Här hittar du recept på den hemmagjorda tacosalsan.