Burrito med syrad lök och böndipp

Burrito, vegetarisk med potatis och syrad lök. Böndippen är en friskare variant av 
hummus. Om löken är väldigt stark kan den skivas och läggas i vatten 5 min 
innan den saltas och sockras.

30 min

1. Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatistärningarna varma.
2. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt marinera 5 min. Blanda löken med 3 msk citronsaft och -skal.
3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avokado och linser.
4. Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
5. Skölj salladen och lägg bladen på tortilla-bröden. Lägg sedan på potatisen och klicka på lite av böndippen. Rulla ihop och servera med resten av den syrade löken och böndippen.

Recept från /LagaLätt