Koka rotfrukterna lätt så de behåller sitt tuggmotstånd. Den heta wasabikrämen sätter skjuts på rätten.

För 4 person(er)

Ingredienser

8-10 potatisar (ca 800 g)
1 kålrot (300 g)
2 morötter (250 g)
4 kycklingfiléer (500 g)
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 tsk salt + 2 krm
1 krm nymald svartpeppar
100 g philadelphiaost extra light 5%
2 msk wasabipasta
4 timjanskvistar

1. Skala och skär potatis, kålrot och morot i tärningar, ca 2 x 2 cm.
2. Koka upp buljongen med vatten. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i buljongen och sjud under lock ca 10 min. Ta upp och låt filéerna vila under aluminiumfolie medan rotfrukterna kokas.
3. Lägg rotfrukterna i buljongen och sjud under lock tills de mjuknat, ca 10 min.
4. Blanda osten med wasabi och smaka av med 2 krm salt. Servera kycklingen i skivor, med rotfrukter, buljong och wasabikräm. Garnera med timjan.

Ca 360 kcal per portion:
3,5 g fett • 37 g protein • 45 g kolhydrater