Melon och skinka i all ära men testa nektariner. En klar favorit till bulgursallad. I stället för bulgur kan man ta couscous eller ris eftersom de innehåller lika mycket energi.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 dl bulgur
0,5 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl frysta ärter
1 gurka
1 färsk lök
2 dl sallad
2 nektariner
100 g tunna skivor parmaskinka

Yoghurtsås med mynta

1 dl mild yoghurt
2 tsk färsk mynta hackad
1 tsk honung
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

1. Koka bulgur i vattnet med buljongtärning 1 min. Lägg i ärterna och rör om. Stäng av plattan och låt stå 10 min under lock. Låt det svalna något.
2. Skär gurkan i bitar, skiva löken och dela salladen i bitar.
3. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Rör ihop yoghurtsåsen.
4. Rör ner gurka lök och sallad i bulguren. Lägg på nektariner och skinka. Servera med såsen.

Fler recept med: Övrigt