Här används plockat kött från tidigare kycklingkok. Om du även har kokta grönsaker kvar kan de sätta god smak på salladen. Se recept för rödbetscrème.

För 4 pers

Ingredienser

Bulgursallad med rödbetscrème

3 dl bulgur
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl soltorkade tomater i olja
2-3 dl plockat kycklingkött från koket eller 1/2 grillad kyckling
1 dl kokta grönsaker (ev från tidigare kycklingkok)
1 dl svarta oliver
2 msk olja från tomaterna
150 g fetaost
1 dl plockade blad av örter, t.ex basilika och persilja
1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

vitronklyftor
rödbetscrème, se recept

15 min

1. Koka bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

2. Strimla tomaterna. Blanda ner kyckling och grönt i bulguren tillsammans med tomater, oliver och olja.

3. Bryt fetaosten i bitar och blanda ner dem och och örterna i bulgurn. Krydda med salt och peppar. Servera med citronklyftor och rödbetscrème.