Bulgurgryn kokar snabbt och det gör också röda linser. När de svalnat blandas de med grönsaker och dressing. Servera i skål på klipporna och njut av kvällssolen.

För 6 personer

Ingredienser

3 dl bulgurgryn
6 dl vatten
2 dl röda linser
1 dl persilja finhackad
1 dl mynta finhackad (el torkad, ca 2 msk)
2 knipplökar finstrimlade
2 tomater stora, tärnade
2 msk olivolja
1 msk citron pressad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g fetaost

Bulgursallad med linser och fetaost

1. Koka upp vatten i en kastrull. Blanda ner bulgurgrynen och låt dem koka under lock
ca 10 minuter. Ta av från värmen och låt dem svalna.
2. Koka linserna i vatten under lock ca 8 minuter. Häll av vattnet och låt linserna svalna.
3. Blanda bulgur och linser i en skål med persilja, mynta, lök och tomater. Rör samman olja, citron, salt och peppar och blanda ner i salladen. Skär fetaost i bitar och blanda ner den försiktigt så att den inte blir mosig.