Förbered ingredienserna till salladen i god tid men vänd ihop strax före servering.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 dl sötmandel
4 dl bulgur
8 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
8 aprikoser torkade
1 gurka
4 tomater
4 salladslökar
0,5 dl olivolja
2 msk citron pressad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl bladpersilja strimlad

1. Skålla och skala mandeln. Rosta i torr, het stekpanna tills den fått färg och blivit knaprig. Låt kallna.
2. Koka bulgurn i buljong ca 10 min eller enligt förpackningens anvisning.
3. Strimla aprikoserna. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Skär tomaterna i bitar. Strimla salladslöken.
4. Blanda olja, citron, salt och peppar. Rör i bulgur och persilja. Vänd i mandel, aprikoser, gurka, tomater och lök och servera.

Fler recept med: Övrigt, Ris och gryn, Vegetariskt