Bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney

Recept på bulgur- och spenatplättar med stekt ägg och tomatchutney – frasigt goda och nyttiga plättar.

Annonsen laddas.

30 min

Gör så här:

1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.

2. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bulgur, spenat, vitlök, 2 ägg, curry och 1 tsk salt. Sätt ugnen på 100 grader.

3. Tärna 1 tomat och blanda med chutneyn. Skär 3 tomater i tjocka skivor.

4. Klicka ut smeten i en stekpanna med 2 msk olja och fös ihop dem med stekspaden. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Lägg dem undan för undan på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i  ugnen.

5. Stek tomatskivorna hastigt i stekpannan och lägg dem på fatet.

6. Stek äggen i 1 msk olja ca 3 min. Krydda dem med 2 krm salt. Servera plättarna med stekt ägg, tomatchutney och sallad.

Recept från Allt om Mat