Äpple, purjolök och mynta ger salladen en frisk smak. Den kan också serveras som tillbehör till grillat fläskkött.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl bulgur grov
1 purjolök
2 äpplen gröna
2 msk rapsolja
2 burkar bönor, (ca 400g) röda eller svarta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 kruka mynta

Sås:

2 dl yoghurt turkisk
2-3 msk sambal badjak
1 krm salt

1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i bitar.
2. Fräs purjo och äpple i olja i en stekpanna ca 3 min. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och bulgur i pannan och smaka av med salt och peppar. Strimla myntabladen och strö dem över.
3. Blanda yoghurt och sambal.  Smaka av med salt. Servera såsen till bulgurn. 

Ca 520 kcal per portion
14 g fett 20 g protein
72 g kolhydrater