Recept på vegansk bulgogi

Recept på vegansk bulgogi. Bulgogi är en koreansk kötträtt där marinerat och strimlar kött ofta steks direkt vid bordet.  Pulled oats är ett vegoprotein gjort på havre och bondbönor.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g pulled oats ”Nude” eller extra hård tofu
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g shiitakesvamp
150 g champinjoner
2 msk sesamolja + 1 msk 
4 msk soja ljus
1 msk sirap ljus
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk koreansk peppar torkad, eller chiliflakes
3 salladslökar
2 msk sesamfrön rostade

Garnering:

koriander

20 minuter

Vegansk bulgogi – gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  2. Stek pulled oats på hög värme i 2 msk olja tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den fått fin färg. Blanda i svampen och häll i 1 msk olja. Stek tills svampen är mjuk .
  3. Tillsätt soja, sirap och vinäger.  Krydda med chiliflakes.
  4. Ansa och strimla salladslöken. Strö salladslök och sesamfrön över och garnera med koriander.

Recept av Sebastian Schauermann