Med bra råvaror behöver man inte krångla till det!  Söta tomater och mjuk mozzarella!

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g buffelmozzarella
6 tomater, gärna plommontomater
1 msk strösocker
1 msk sherryvinäger
1/2 dl olivolja

Garnering

2 msk kapris
1 dl basilikablad
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

35 min

  1. Låt mozzarellan rinna av ordentligt och låt den ligga i rumstemperatur ca 20 min. Riv den i mindre bitar och lägg den på ett serveringsfat.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Tillsätt tomaterna  och stek dem tills de mjuknat något, ca 2 min. Häll över vinäger och 1/2 dl olja. Låt puttra ca 2 min.
  3. Lägg tomatröran på osten. Garnera med kapris och basilika.
    Strö över flingsalt och peppar och servera.
Fler recept med: Övrigt