Buffébröd

Ge bullarna den form du vill och rulla dem i olika frön, t ex vallmo, linfrö, pumpakärnor, sesamfrö och solrosfrö.

1. Smula jästen i en stor bunke och lös upp den i vatten och olja.
2. Tillsätt salt, det grövre mjölet och 1 liter av vetemjölet.
3. Arbeta degen på lågt varv i 5 min, och sedan på högre varv i ytterligare 5 min. Tillsätt ytterligare 2 dl av mjölet.
4. Jäs degen till dubbel storlek ca 30 min i bunken under duk.
5. Ta upp på mjölad bänk, knåda ihop och dela den i 20 bitar.
6. Häll ut små högar av olika frön. Rulla små bullar och doppa ena sidan i fröna.
7. Lägg dem på smord plåt och jäs till dubbel storlek under duk.
8. Sätt ugnen på 225-250°. Grädda bullarna mitt i ugnen 6-8 min.

Recept från