Brysselkex

Om du inte vill grädda kakorna direkt kan de färdiga degrullarna vila inrullade i smörpapper i kylen.

Annonsen laddas.

30 min + 10 min i ugn

Brysselkex

 

Gör så här:

1. Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.

2. Dela degen i två bitar. Smaksätt ena delen med vaniljpulver och den andra med finmald kardemumma. Forma två rullar, ca 3 cm i diameter.

3. Färga 2 msk socker rosa med några droppar röd hushållsfärg och färga 2 msk socker med grön hushållsfärg. Lägg det färgade sockret på smörgåspapper och rulla en degrulle i grön och en i rosa socker.

4. Sätt ugnen på 175°. Skär rul-larna i jämntjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåts­papper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Recept från Allt om Mat