Brysselkål med rosmarin

Recept på brysselkål med rosmarin. Spara några blad från kålen till garnering. De spröda kålbladen bidrar med mycket krisp.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 kilo brysselkål
1 rödlök
200 g brieost
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
1 msk rosmarin hackad
2 krm flingsalt

Garnering:

3 rosmarinkvistar

25 minuter

Brysselkål med rosmarin – gör så här:

  1. Ansa brysselkålen. Bryt loss 2–3 blad på varje och lägg i isvatten. Skär brysselkålen i bitar.  Skala och skär löken i klyftor. Skiva osten.
  2. Stek brysselkålen i olja med salt och peppar ca 5 min. Tillsätt lök och honung och stek ytterligare ca 2 min.
  3. Häll i vinägern och strö på rosmarinen. Lägg på osten och de sparade brysselkålsbladen. Strö på flingsalt och garnera med rosmarin.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt