Bruschetta med tomat

Två recept på bruschetta med tomat, perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater. Kapris ger god sälta till första bruschettan.

Gör så här:

Tomatbruschetta med kapris

Klyfta, kärna ur och skär tomaterna i tärningar. Blanda tomat, kapris, 1 msk olja och riven ost. Fördela röran på brödskivorna. Gratinera dem ca 8 min mitt i ugnen.

Bruschetta med tomat

Det här behövs till 6 – 8 personer:

6-8 ciabattabröd eller lantbröd, skivor

3 msk olivolja, + 2 msk

2 vitlöksklyftor

4 tomater

1 kruka basilika

2 krm flingsalt

2 krm svartpeppar, nymald

Gör så här:

  1. Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.
  3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika.

 

Recept från