Klassisk bruschetta med tomat och basilika passar perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater.

För 4-8 personer

Ingredienser

Bruschetta med tomat

6-8 st ciabattabröd eller lantbröd skivor
3 msk olivolja + 2 msk
2 st vitlöksklyftor
4 st tomater
1 kruka basilika
2 krm flingsalt
2 krm svartpeppar nymald

Bruschetta med tomat – gör så här:

  1. Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.
  3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika.

Bruschetta med solmogna tomater avnjuts gärna med en fräsch och lättsam chianti.

bruschetta-med-tomat

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette