Bruschetta med tomat

Två recept på bruschetta med tomat. Brushettan passar perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater. Kapris ger god sälta till första bruschettan.

Bruschetta gör det enkelt att fixa en spontanfest med goda pålägg.

Bruschetta med tomat – gör så här:

  1. Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.
  3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika.

Tomatbruschetta med kapris:

  1. Klyfta, kärna ur och skär tomaterna i tärningar.
  2. Blanda tomat, kapris, 1 msk olja och riven ost.
  3. Fördela röran på brödskivorna.
  4. Gratinera dem ca 8 min mitt i ugnen.

Att dricka till bruschetta och tomat

Dr L Riesling 2007 (7218), Tyskland, 77 kronor.
Ett halvtorrt vin med frisk syra och inslag av lime och persika möter sötman fint som finns i rätterna.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från