Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla

Recept på bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla. Blomkålskrämen ska vara krämig, så mixa den riktigt slät.

Annonsen laddas.

30 min + 5 min i ugnen

Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Ansa ­blomkålen och plocka eller skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk.

2. Häll av grädden. Mixa blomkål och grädde, lite i taget till en kräm. Rör i 1 msk smör. Krydda med tryffelolja, 1 krm salt och peppar.

3. Pensla baguetteskivorna med olja. Lägg dem på en plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, tills de är gyllene.

4. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med 2 krm salt. Bred  blomkålscrème på brödskivorna. Lägg på en pilgrimsmussla. Toppa med löjrom och garnera med örter, krasse eller solrosskott.

Recept från Allt om Mat